Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji

Jalkapallo on syntynyt Brittein saarilla 1800-luvulla, josta se on levinnyt ympäri maailmaa. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 3,5 miljardia ihmistä joko pelaa tai seuraa jalkapalloa.

Pelin sääntöjä tuskin tarvitsee edes maallikolle kertoa. Suurimmat kisat ovat MM-kisat neljän vuoden välein, kesäolympialaiset, maanosaliittojen cup ja maanosien omat mestaruuskisat. Tämän lisäksi liigoilla on omat kisansa, joiden ympärillä pyörii paljon rahaa. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA, toimii kattojärjestönä ja sen tehtäviin kuuluu muun muassa kisojen järjestäminen sekä lajin kehittäminen.

Jalkapallo yhdistää ihmisiä. Maailman slummeissa lapset pelaavat omatekoisella pallolla samoilla säännöillä kuin Euroopan joukkueissa ammattilaiset. Jalkapallofanit suhtautuvat jopa niinkin intohimoisesti joukkueensa menestykseen tai tappioon, ettei edes murhilta ole vältytty. Ei kannata eksyä väärän joukkueen kannattajana väärään paikkaan.

Muotia jalkapallomaailmasta

Jalkapallon ammattilaisia on nähty niin muoti-ikoneina, seksikkäin mies – äänestyksissä kuin mainoskasvoina. He ovat oman alansa supersankareita. Koska laji on niin suosittu, ei ole ihme, että jalkapalloa seuraavilla on oma suosikkijoukkueensa ja he tuovat sen esille. Näin ystävät ja vastapuolen kannattajat tunnistavat toisensa.

Liverpool FC

Liverpool FC on Englannin valioliigassa pelaava jalkapallojoukkue, joka on perustettu 1892. Se on Englannin historian menestyneimpiä jalkapalloseuroja. Pelaajien osto- ja myyntihinnat pyörivät kalleimmillaan yli 100 miljoonan. Liigamestaruuksia joukkue pitää hallussaan 19 kappaletta. Lisää joukkueesta voi lukea.

Liverpool FC:n kannattajille tarjolla on pohjoismaiden suurin Liverpool kauppa https://www.samdodds.com/fi-fi.

Tee tilauksesi verkossa ja saa tyylikkäät fanituotteet käyttöösi.