Unohtumattomia pelihetkiä perheen ja ystävien kanssa

Perhepelit sopivat kaikenikäisille lapsille, aikuisille kuin isovanhemmillekin. Ne kokoavat perheen yhteen viikonloppuisin, sateisena lomapäivänä tai vaikka mökillä ollessa. Uudet pelit tuovat mukavia yhteisiä haasteita ja kilpailuja, jotka luovat yhteishenkeä ja ikimuistoisia kokemuksia. Esimerkiksi axonprofil.fi tarjoaa paljon erilaisia pelejä koko perheen iloksi.

Lautapelit

Vaikka monet perinteiset lautapelit perustuvatkin nopanheittoon ja laudalla liikkumiseen, monet nykyaikaiset pelit perustuvat päätöksiin, strategiaan ja tietoon. Koko perheen lautapelit eivät sisällä usein monimutkaisia sääntöjä, mutta hieman vanhemmille suunnatut pelit voivat olla sisällöltään haastavampia. Paljon tietoa ja arvosteluja erilaisista lautapeleistä löydät lautapeliopas sivustolta. Tunnetuimpia koko perheen lautapelejä ovat mm. Afrikan tähti, Monopoly, Trivial pursuit, Kimble ja Alias.

Pulmapelit ja palapelit

Yhteiseen pähkäilyyn kuuluvat erilaiset pulmapelit ja palapelit. Ne rasittavat hauskalla tavalla aivoja ja antavat haastavaa ratkottavaa jokaiselle perheenjäsenelle parhaimmillaan moniksi tunneiksi. Tunnetuimpia pulmapelejä ovat mm. Rubikin kuutio, pirunnyrkki, Tangram ja erilaiset palapelit.

Ulkopelit

Kesäisin on ihanaa pelata ulkoilmassa koko perheen voimin. Kuumalle rantahietikolle voi ottaa mukaan vaikka lentopallon, sulkapallomailat tai rantapallon. Pihanurmelle sopii hyvin esim. Mölkky, Cornhole tai Roundnet. Ulkopelit tarjoavat aktiivista tekemistä myös illanviettoihin, puutarhajuhliin tai toimien vaikka loistavana jäänmurtajana uusiin naapureihin tutustuessa. Perinteisen frisbeen kopittelun ja ultimaten lisäksi, frisbeegolf on nostanut suosiotaan huomattavasti viimevuosina. Opas ja säännöt frisbeegolfiin löytyy sivulta frisbeegolfopas.fi. Mökillä taas ehdottomasti perinteisimpiin peleihin kuuluu tikkataulu.